vp

Annie`s Kado Idee


Op 6 oktober opende Annie`s Kado Idee de deuren aan de Constantijnstraat nr.17. De winkel is van woensdag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot 17.30 uur geopend. Donderdagavond is er uiteraard koopavond tot 21.00 uur. U kunt bij Annie terecht voor workshops, leuke artikelen en kado’s in de oude nostalgische sfeer en een heerlijk bakje koffie of thee.

Lees verder »
vp

Scapino terug in hartje Nijverdal


Scapino is terug in hartje Nijverdal. Eerder dit jaar sloot Scapino de deuren aan de Willem Alexanderstraat. Nu is de keten terug en is het gevestigd aan de Grotestraat 111. In dit pand zat voorheen Big Bazar. Scapino opende vrijdag 14 oktober (opnieuw) de deuren voor het publiek.

Lees verder »
161016_play-it-again

KSW koffieconcert: PIA’s DROOM


Zondag 16 oktober a.s. zal om 11:30 uur het eerste KSW-koffieconcert van het nieuwe seizoen gehouden worden in d’Oale Bleeke, PC Stamstraat 19 in Nijverdal. De band Play it Again zal deze reeks koffieconcerten openen met de muzikale vertelling “De Rieke Broamenplukker”, gebaseerd op een sprookje van Godfried Bomans. Pia vertelt in het dialect het muzikale verhaal waarover zij gedroomd…

Lees verder »
190916vp

Werk aan de Grotestraat


Werknemers van het Nijverdalse wegenbouwbedrijf Nexus Infra zijn bezig met onderhoudswerkzaamheden aan de Grotestraat tussen de kruising met het politiebureau (G. van der Muelenweg) en de Thomas Ainsworthbrug over de Regge. De Grotestraat is daarom tot en met vrijdag 14 oktober afgesloten voor alle gemotoriseerde verkeer.

Lees verder »
strongmanrun0059

StrongmanRun-2016


Duizenden mannen en vrouwen waren op 3 en 4 september in de ban van de Fisherman’s Friend StrongmanRun Obstacle Mud Challenge. Het spectaculaire obstaclerun festival werd voor de vijfde keer georganiseerd in Hellendoorn. NijverdalCentraal maakte zondagmiddag een paar kiekjes….

Lees verder »
Ringsteken2016©NijverdalCentraal

Ringsteken Hellendoorn


Ieder jaar wordt traditiegetrouw het ringsteken gehouden in het Hellendoornse dorpscentrum. Het door de menclub “De Helderse Voerleu” georganiseerde evenement trekt al jaren veel publiek. Met prachtig versierde koetsen en in stijl geklede koetsiers en bijrijders rijdt men door de Dorpsstraat in een poging om tijdens het rijden een vijftal ringen aan de stok te steken. Johan Hutterd en Jolanda…

Lees verder »
Foto©NijverdalCentraal

Zomphuus bij Hellendoorn


Achter de ijsfabriek Ola in Hellendoorn ligt “de Schuttevaer” in het botenhuis. Tussen 12 juli en 3 september kunt u op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag een vaartochtje maken met zomp “de Schuttevaer”. Tussen 11.00 uur en 16.00 uur vertrekt de zomp vanaf het Zomphuus in Hellendoorn, Reggeweg 15a (naast de ijsfabriek). U hoeft hiervoor niet te reserveren.

Lees verder »
Jipkesbelt0045

Open tuindag Jipkesbelt


Zaterdag 16 juli werd op tuinencomplex de Jipkesbelt weer een open tuindag gehouden. Men kon weer biologisch geteelde groenten en fruit aankopen bij de tuinders. De volgende open dagen zijn op 23 juli, 6 en 20 augustus en 3 en 24 september. U bent op die data van 10.00 uur tot 13.00 uur welkom.

Lees verder »