190916vp

Werk aan de Grotestraat


Werknemers van het Nijverdalse wegenbouwbedrijf Nexus Infra zijn bezig met onderhoudswerkzaamheden aan de Grotestraat tussen de kruising met het politiebureau (G. van der Muelenweg) en de Thomas Ainsworthbrug over de Regge. De Grotestraat is daarom tot en met vrijdag 14 oktober afgesloten voor alle gemotoriseerde verkeer.

Read More »
strongmanrun0059

StrongmanRun-2016


Duizenden mannen en vrouwen waren op 3 en 4 september in de ban van de Fisherman’s Friend StrongmanRun Obstacle Mud Challenge. Het spectaculaire obstaclerun festival werd voor de vijfde keer georganiseerd in Hellendoorn. NijverdalCentraal maakte zondagmiddag een paar kiekjes….

Read More »
Ringsteken2016©NijverdalCentraal

Ringsteken Hellendoorn


Ieder jaar wordt traditiegetrouw het ringsteken gehouden in het Hellendoornse dorpscentrum. Het door de menclub “De Helderse Voerleu” georganiseerde evenement trekt al jaren veel publiek. Met prachtig versierde koetsen en in stijl geklede koetsiers en bijrijders rijdt men door de Dorpsstraat in een poging om tijdens het rijden een vijftal ringen aan de stok te steken. Johan Hutterd en Jolanda…

Read More »
Foto©NijverdalCentraal

Zomphuus bij Hellendoorn


Achter de ijsfabriek Ola in Hellendoorn ligt “de Schuttevaer” in het botenhuis. Tussen 12 juli en 3 september kunt u op dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag een vaartochtje maken met zomp “de Schuttevaer”. Tussen 11.00 uur en 16.00 uur vertrekt de zomp vanaf het Zomphuus in Hellendoorn, Reggeweg 15a (naast de ijsfabriek). U hoeft hiervoor niet te reserveren.

Read More »
Jipkesbelt0045

Open tuindag Jipkesbelt


Zaterdag 16 juli werd op tuinencomplex de Jipkesbelt weer een open tuindag gehouden. Men kon weer biologisch geteelde groenten en fruit aankopen bij de tuinders. De volgende open dagen zijn op 23 juli, 6 en 20 augustus en 3 en 24 september. U bent op die data van 10.00 uur tot 13.00 uur welkom.

Read More »
©NijverdalCentraal

Een stukje langs de Regge


Tussen Hellendoorn en Hancate vinden we een deel van de Midden Regge, dat ook is aangepast in het kader van de Reggeherstelprojecten. Tussen de uitgevoerde projecten Velderberg aan de noordkant en project Visschebelt aan de zuidzijde liggen vier projectgebieden, die het waterschap heeft aangepast aan de huidige eisen van waterbeheer.

Read More »
©NijverdalCentraal

Afgesloten vanwege kraanvogeljong


Er heeft dit jaar een paartje kraanvogels in het Wierdense Veld gebroed. Begin juni is het nest uitgekomen en huppelt er een jonge kraanvogel in het gebied rond. Kraanvogels zijn erg gevoelig voor verstoring, zeker als ze een jong hebben. Daarom hebben we de twee wegen die door het gebied lopen tijdelijk afgesloten tot het jong groot genoeg is en…

Read More »
Eversberg0022

Opknappen Landgoed Eversberg


Vrijwilligers herstellen de muur van de vleermuiskelder op Landgoed Eversberg. Deze muur maakte ooit deel uit van het landhuis en dient nu als slaap- en overwinteringplek voor de vleermuis. Door het werk van de vrijwilligers worden de restanten van de Eversberg meer zichtbaar en beter bestand gemaakt tegen de weersinvloeden. Herstelwerkzaamheden In 2013 werd Landschap Overijssel eigenaar van het grootste…

Read More »